חדשות האיגוד אפריל 2020

חברות וחברי קהילה,
אהובות ואהובים,

"אידו של מארס (לטינית: Idus Martiis) הוא מטבע לשון המציין זמן המוּעד לפורענות", מבשרת הוויקיפדיה. המשמעות לכך על פי לוח השנה הרומי –  אמצע החודש, לערך. הרומים חילקו כל חודש לשלושה חלקים. במידה מסוימת, גם את מארס החולף, ניתן לחלק לשלושה חלקים: טרום, בידוד וסגר קורונה.

רבות ורבים מתקשים.ות עם חוסר המגע האנושי הפשוט, הישיר והחם, ה-זום הוא המלך החדש; לעיתים גם ריחוק מהמשפחה; אובדן מקור הפרנסה; חרדת מוות בכלל וחשדנות בפרט; תזוזה של עד 100 מטר; כל ביקור בסופר משמעו לבישת מדי קרב אלסטיים.

לכאורה, אבדה הספונטניות ונעלמה כלא היתה. והפלייבק, אנא הוא בא?!

אבל הרוח האנושית יכולה לפעום, לנשוב, ואף לדעוך ולשכוח, אבל לא להיעלם. ובמקום בו דרים בכפיפה אחת יצירתיות, הקשבה, דימיון ויכולת אילתור – הרוח האנושית היא הוריקן של עשיית טוב:

ניר רז ורונן קובלסקי העבירו מפגש היכרות עם הזום לפורום המנחים; לאחר שניר ואני שוחחנו על אודות המפגש, סוכם כי יהיה מפגש דומה לכל מי שירצה מהקהילה. וכך היה. כחמישים חברות וחברי קהילה נכנסו לזום ולמדו על צורות קצרות אפשריות ומותאמות לטכנולוגיה החדשה, והפלא ופלא – לא רק מותאם, אלא קשוב מאוד, ישר ללב הסיפור ונוגע במיוחד. ניר אף הגדיל לעשות והחל מפיץ את בשורת הפלייבק בזום גם בקרב הגויים, וערך כמה מפגשים בינלאומיים. במפגש האחרון בו נכחתי, ניר הנחה ביחד עם מייקל צ'אנג, על מנת להעלות נושאים אתיים בהקשר הזום. השתתפו 73 איש ואישה מכל העולם, ועצם הפנים הרבים כל כך הוא מרגש, מחבר, נוגע ובעיקר יש תחושה של היכרות – הרי כולנו מדברים את שפת הפלייבק. תודה רבה לניר ולרונן! מי אמר פלייבק ניישן ולא קיבל?

באותו הזמן, קבוצת "מראות" העלתה שלושה מופעים, האחד אפילו בחתונה, ועוד ידם נטויה; פניתי לאיילת מוסנזון ("שירולם", חברת "מראות") להפקת קליפ קהילתי (שאני אערוך) על פי "הולכים אל הלא נודע" של דני סנדרסון, והיא נענתה במהירות הבזק. וכרגע הקליפ כולל כ-60 חברות וחברי קהילה!!! תודה לאיילת ולגיא צדוק שנרתם להפקה המוזיקלית! (התוצאה בקרוב מאוד!); והעיקר – קבוצות עורכות מפגשים בזום ולא מוותרות על הקשר.

ולבסוף, הוועד המנהל החליט להפיק סרטון תדמית לאיגוד, על מנת לשווק ולהפיץ את הפלייבק, עם הסבר פשוט וויזואלי על אודותיו. אתןם מוזמנותים ליהנות ממנו בכלל, ולהשתמש בסרטון בפרט.

זוהי הזדמנות נהדרת להתחבר וליצור חיבורים שקודם היו מורכבים יותר, מבחינת נסיעות למשל. אפשרות למופעים משותפים ועוד. אל תהססו לשתף אותנו בכל רעיון, יוזמה או תהייה.

ואם תקשיבו היטב, תוכלו לשמוע את משק כנפי ההיסטוריה!

אני מאמין/שאול טשרניחובסקי

שַׂחֲקִי, שַׂחֲקִי עַל הַחֲלוֹמוֹת,
זוּ אֲנִי הַחוֹלֵם שָׂח.
שַׂחֲקִי כִּי בָאָדָם אַאֲמִין,
כִּי עוֹדֶנִּי מַאֲמִין בָּךְ.

כִּי עוֹד נַפְשִׁי דְרוֹר שׁוֹאֶפֶת,
לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז,
כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם,
גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז.

רוּחוֹ יַשְׁלִיךְ כַּבְלֵי-הֶבֶל,
יְרוֹמְמֶנּוּ בָּמֳתֵי-עָל;
לֹא בָרָעָב יָמוּת עֹבֵד,
דְּרוֹר – לַנֶּפֶשׁ, פַּת – לַדָּל.

שַׂחֲקִי כִּי גַם בְּרֵעוּת אַאֲמִין,
אַאֲמִין, כִּי עוֹד אֶמְצָא לֵב,
לֵב תִּקְוֹתַי גַּם תִּקְוֹתָיו,
יָחוּשׁ אֹשֶׁר, יָבִין כְּאֵב.

אַאֲמִינָה גַּם בֶּעָתִיד,
אַף אִם יִרְחַק זֶה הַיוֹם,
אַךְ בֹּא יָבֹא – יִשְׂאוּ שָׁלוֹם
אָז וּבְרָכָה לְאֹם מִלְאֹם.

יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי,
וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר,
בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ,
עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר.

יִחְיֶה, יֶאֱהַב, יִפְעַל, יָעַשׂ,
דּוֹר בָּאָרֶץ אָמְנָם חָי,
לֹא בֶעָתִיד – בַּשָּׁמַיִם,
חַיֵּי-רוּחַ לוֹ אֵין דָּי.

חג שמייח מלא גילויים חדשים ובריא

שלכםן

באהבה
עמליה

הרשמה לניוזלטר שלנו

להתעדכן ולשמור על קשר