תהליך משותף של קבוצת פלייבק סיפור אחר מכרמיאל וקבוצת פלייבק עמק המעיינות שתי הקבוצות התחברו לשני מפגשים בהם כל קבוצה אירחה את השנייה, מתוך רצון
מאת דר' עשהאל רומנלי
במאמר זה אני מציג טיפולוגיה ומודל לשילוב אנטגוניסטים חזקים ויעילים באלתור קבוצתי. אנטגוניסט טוב הוא "פעיל, חד ממדי, טעון רגשית ומחובר לכוונתם החיובית ביחס לגיבור הראשי". אני מציג גם צורות ספציפיות ובינוניות של תיאטרון הפלייבק המדגישות את השפעתו של האנטנוגיסט.
מאת דר' עשהאל רומנלי
במאמר זה, אני מתאר את הדינמיקה ואת התהליך של מקהלת תיאטרון הפלייבק. צורה זו היא הזדמנות נפלאה לשחקנים להתכנס יחד לרכוב על גל הלא מודע הקולקטיבי בדרך מרגשת וחדשה. המאמר כולל טרמינולוגיה, טכניקות ותיאוריה. מקהלה מיוחדת בצורה ארוכה מתוארת יחד עם טיפולוגיה של מקהלות שונות הזמינות לשחקנים לבחירה.
מאת דר' עשהאל רומנלי
מאמר זה מתאר את התיאוריה, הטכניקה והצורות הטובות ביותר לשחק דילמות וקונפליקטים בתיאטרון פלייבק. המאמר מתחיל בהגדרות ובטיפולוגיות של קונפליקטים. ואז מוצג מודל להבנת ועיבוד קונפליקט. לאחר מכן המאמר מתאר צורות מוכרות ומקוריות קצרות / בינוניות שונות של פלייבק.
מאת דר' עשהאל רומנלי
מאמר זה שוזר את המסע האישי של המחבר בעולם האילתור והפלייבק יחד עם סקירה תיאורטית של מיקומו תיאטרון הפלייבק בתוך זרמי האילתור הקצר והארוך בעולם.
מאת דר' עשהאל רומנלי
כשאנחנו מספרים סיפורים אנו משתמשים בסמלים. כל הסמלים הם משאבים פוטנציאליים. הם בדרך כלל רק משאב סמוי, ומחכים להפוך למשאב גלוי (Lawley & Tompkins 200). עם הלך הרוח הזה, סמלים ומטאפורות הם ביטוי משמעותי הן למספר והן לקהל. מטאפורות היו תמיד משאבים עשירים עבור שחקני תיאטרון פלייבק (Salas, 1999). לאורך השנים התבוננתי בשימוש במטאפורות כשחקן וכמנחה, מה שהביא אותי להגדיר ולשכלל את השימוש במשאבים כה נפלאים בצורה מודעת ומדויקת יותר. מאמר זה יתאר את הגדרות ויישומים של מטאפורות בתיאטרון פלייבק.
מאת דר' עשהאל רומנלי
מאמר זה בוחן את הסוגיות הנוגעות להוראה ובביצוע תיאטרון פלייבק בקהילות היהודיות הדתיות והחרדיות (UO) בישראל. אחרי התיאור הקצר של ה- UO מופיעות דוגמאות לתיאורי מקרים המשקפות את המורכבות של הופעות ספונטניות במסגרות דתיות קפדניות. מוצעות גם הצעות מעשיות לביצוע והוראה של פלייבק.
מאת דר' עשהאל רומנלי
מיניות וארוטיקה הם תחומים רגישים (ומתישהו גם הם טאבו) בחיינו. מאמר זה מספק תיאוריה, טרמינולוגיה וטכניקה כיצד להביא תחומים אלה בצורה מכבדת ומקצועית על הבמה.
מאת דר' עשהאל רומנלי
מאמר זה מתאר את מודל היהלום התלת ממדי לסצינות פתוחות בתיאטרון הפלייבק. סצינות הן גילומים שאין להן מבנה תיאטרלי מוגדר מראש. מודל הוליסטי זה מציע הרכבים שפה ומסגרת משותפת ליצירת סצינות מספקות ומרתקות רגשית.
בגיל 75 השחקנית והבמאית אביבה אפל-רוזנטל, שהביאה את תיאטרון הפלייבק לארץ בתחילת שנות ה-90, לא נחה לרגע – נוסעת לכנסים בינלאומיים בתחום ומעבירה סדנאות על תיאטרון פלייבק בעולם. ככה זה כשהסיפור האישי שלך יכול בעצמו למלא אולמות…
מאת דר' עשהאל רומנלי
מאמר זה מתאר את התיאוריה, הטיפולוגיה והטרמינולוגיה של שחקן הנינג'ה בתיאטרון פלייבק. שחקן הנינג'ה הוא השחקן שלא מועמד לתפקיד ספציפי ועליו לשחק תפקידים רבים. תיאוריה זו היא אבן הפינה לסגנון תיאטרון הפלייבק של עשהאל.
© כל הזכויות שמורות לאיגוד תיאטרון הפלייבק בישראל playbackil.net
בניית אתר | Essek